S’ha revelat la llista d’embalatge de la NASA per a Artemis 1

Estrany: abans del llançament d'Artemis I, l'agència espacial nord-americana ha revelat una llista d'articles que està enviant al coet SLS en el seu viatge cap a l'únic satèl·lit natural de la Terra. Inclouen una mascota de Shaun l'ovella (a la foto) i 567 banderes americanes

El compte enrere per al retorn de la NASA a la Lluna ha començat oficialment, amb poques setmanes per al llançament de la primera d’una sèrie de missions que tornaran a veure botes humanes a la superfície lunar el 2025.

Abans del llançament d’Artemis I, l’agència espacial nord-americana ha revelat una llista d’articles que està enviant al coet SLS i que acompanya la nau espacial Orion per al seu viatge cap a l’únic satèl·lit natural de la Terra.

Inclou 245 agulles de Snoopy de plata, una mascota de Shaun l’ovella, un còdol del Mar Mort i 567 banderes americanes.

El coet, que és el més potent mai construït, s’enlairarà del Centre Espacial Kennedy de Florida el 29 d’agost.

La NASA va dir que el kit de vol oficial era una “càpsula del temps” cultural i educativa.

“Molts dels articles inclosos en el kit de vol són símbols d’importància cultural o dels esforços de col·laboració de la NASA amb organitzacions centrades en STEM”, va dir l’agència espacial nord-americana. Això inclou un conjunt de insígnies de ciència espacial per a Girl Scouts.

Un petit tros de roca lunar de la missió Apol·lo 11 també s’unirà al viatge, juntament amb un pegat i un forrellat de la missió icònica de Neil Armstrong, per ajudar a connectar el llegat de l’Apol·lo al programa Artemisa.

La inclusió de Shaun l’ovella va ser organitzada per l’Agència Espacial Europea (ESA), que va construir el mòdul de servei de subministrament d’energia per a la missió.

Estrany: abans del llançament d’Artemis I, l’agència espacial nord-americana ha revelat una llista d’articles que està enviant al coet SLS en el seu viatge cap a l’únic satèl·lit natural de la Terra. Inclouen una mascota de Shaun l’ovella (a la foto) i 567 banderes americanes

Entre els articles hi haurà 245 agulles de plata Snoopy (a la foto), mentre que un petit tros de roca lunar de la missió Apol·lo 11 també s'unirà al viatge.

Entre els articles hi haurà 245 agulles de plata Snoopy (a la foto), mentre que un petit tros de roca lunar de la missió Apol·lo 11 també s’unirà al viatge.

També s'inclouen quatre minifigures LEGO (a la foto) al kit de vol oficial de la missió

També s’inclouen quatre minifigures LEGO (a la foto) al kit de vol oficial de la missió

Altíssim: l'enorme sistema de llançament espacial (a la foto) està previst que surti a l'espai el 29 d'agost com a part d'una missió de sis setmanes que portarà una nau espacial Orion sense tripulació a l'òrbita lunar i tornada.

Altíssim: l’enorme sistema de llançament espacial (a la foto) està previst que surti a l’espai el 29 d’agost com a part d’una missió de sis setmanes que portarà una nau espacial Orion sense tripulació a l’òrbita lunar i tornada.

MISSIÓ ARTEMIS 1: ALGUNS DELS ARTICLES DE LA LLISTA D’EMBALLATGE

 • 245 x agulles de plata Snoopy
 • 1 x Indicador Snoopy Zero G
 • 500 adhesius d’or Artemis ‘Medalló’ per a certificats
 • 2.775 x pegats de missió Artemis I
 • 1 botó de mostra lunar (Apollo 11)
 • 567 x banderes americanes
 • 1 x segell de goma del programa Artemis
 • 90 insígnies de Girl Scouts Space Science
 • 1 x Cita escrita de la Dra. Maria Zuber
 • 1 x Pin de solapa de la Setmana Mundial de l’Espai
 • 1 x llavors d’arbre de sicòmor
 • 1 x unitat USB (imatges, dibuixos, poemes de l’espai de ciutadans i estudiants)
 • 1 x còdol del Mar Mort
 • 1 x Punta de ploma embolicada i tira còmica de Peanuts
 • 1x Museu Nacional de l’Aire i l’Espai: medalló commemoratiu de l’Apollo 8

“Aquest és un moment emocionant per a Shaun i per a nosaltres a l’ESA”, va dir David Parker, director d’exploració humana i robòtica de l’ESA.

“Estem molt contents que hagi estat seleccionat per a la missió i entenem que, tot i que pot ser un petit pas per a un humà, és un salt de gegant per als xais”.

L’ESA va treballar amb Aardman, l’estudi d’animació que hi ha darrere de les ovelles stop-motion, per organitzar el viatge.

“Aardman està emocionat d’unir-se a l’ESA per fer història llançant la primera “ovella” a l’espai”, va dir Lucy Wendover, directora de màrqueting d’Aardman.

“Com un dels primers astronautes a volar en una missió Artemisa, Shaun està liderant el camí en l’exploració lunar, un gran honor per al nostre aventurer llanós!

“El 2022 marca el 15è aniversari de la primera sèrie de televisió de Shaun, així que quina millor manera de celebrar-ho que viatjant més lluny del que ha anat cap ovella”, va afegir.

Shaun no és l’única figura de la cultura pop que es llança a bord del vol Artemis 1.

Un ninot Snoopy basat en el còmic beagle està volant com a indicador de gravetat zero de la missió, mentre que també s’inclouen quatre minifigures LEGO.

LEGO és un proveïdor des de fa temps de projectes i minifigures basats en missions de la NASA de la vida real, incloses diverses generacions de transbordadors espacials i rovers de Mart per a nens.

Aquests en concret protagonitzen la ‘Build to Launch: A STEAM Exploration Series)’ centrada en l’educació.

Durant Artemis I, la nau espacial Orion, que va ser construïda principalment per Lockheed Martin, romandrà a l’espai “més temps del que ha fet qualsevol vaixell per als astronautes sense atracar a una estació espacial i tornarà a casa més ràpid i més calent que mai”, ha dit la NASA.

La missió està dissenyada per demostrar que el coet SLS i la càpsula Orion estan preparats per transportar astronautes.

Si Artemis I és un èxit, la NASA enviarà Artemis II a fer un viatge al voltant de la Lluna ja el 2024, aquesta vegada amb una tripulació humana a bord.

La missió Artemis II té previst enviar quatre astronautes a un sobrevol lunar durant un màxim de 21 dies.

Un ninot Snoopy basat en el còmic beagle està volant com a indicador de gravetat zero de la missió

Un ninot Snoopy basat en el còmic beagle està volant com a indicador de gravetat zero de la missió

Si Artemis I és un èxit, la NASA enviarà Artemis II a un viatge al voltant de la Lluna ja el 2024, aquesta vegada amb una tripulació humana a bord.

Si Artemis I és un èxit, la NASA enviarà Artemis II a un viatge al voltant de la Lluna ja el 2024, aquesta vegada amb una tripulació humana a bord.

L'ESA va treballar amb Aardman, l'estudi d'animació que hi ha darrere de les ovelles stop-motion, per organitzar el viatge

L’ESA va treballar amb Aardman, l’estudi d’animació que hi ha darrere de les ovelles stop-motion, per organitzar el viatge

El parabolt d'un dels motors F-1 de l'Apollo 11, que s'inclou al kit oficial de vol Artemis I

El parabolt d’un dels motors F-1 de l’Apollo 11, que s’inclou al kit oficial de vol Artemis I

Els empleats es mostren examinant els pegats de la missió Artemis I per al kit de vol oficial

Els empleats es mostren examinant els pegats de la missió Artemis I per al kit de vol oficial

Cap a cap: situat més amunt que l'Estàtua de la Llibertat i amb un cost de construcció de 23.000 milions de dòlars (19.000 milions de lliures esterlines), el nou mega coet lunar de la NASA (a la foto de l'esquerra) es troba ara a poques setmanes del seu llançament inaugural. Així és com es compara l'SLS amb l'icònic coet Saturn V (dreta), que va llançar Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collins a la Lluna el juliol de 1969.

Cap a cap: situat més amunt que l’Estàtua de la Llibertat i amb un cost de construcció de 23.000 milions de dòlars (19.000 milions de lliures esterlines), el nou mega coet lunar de la NASA (a la foto de l’esquerra) es troba ara a poques setmanes del seu llançament inaugural. Així és com es compara l’SLS amb l’icònic coet Saturn V (dreta), que va llançar Neil Armstrong, Buzz Aldrin i Michael Collins a la Lluna el juliol de 1969.

Ambdues missions són vols de prova per demostrar la tecnologia i les habilitats d’Orion, SLS i la missió Artemis abans que la NASA torni a posar les botes humanes a la Lluna d’aquí a uns tres anys.

Això inclourà la primera dona i primera persona de color a caminar per la superfície lunar.

Deu càrregues secundàries de la mida de la caixa de sabates, anomenades CubeSats, estan fent un viatge a l’espai amb el coet SLS d’Artemis I, i diverses investigacions més estan volant dins de la nau espacial Orion durant la prova de vol.

Cadascuna de les càrregues útils realitzarà experiments científics i tecnològics a l’espai profund, ampliant la comprensió de la ciència lunar, els desenvolupaments tecnològics i la radiació de l’espai profund.

L’agència espacial nord-americana té com a objectiu el 18 d’agost rodar la nau espacial SLS i Orion a la plataforma de llançament 39B a Florida. Proporcionarà una emissió en directe al canal de YouTube Kennedy de la NASA, a partir de les 18:00 ET (23:00 BST).

La finestra de llançament s’estableix entre les 08:33 ET i les 10:33 ET (13:33 BST i 15:33 BST) el 29 d’agost.

La NASA aterrarà la primera dona i primera persona de color a la Lluna el 2025 com a part de la missió Artemisa

Àrtemis era la germana bessona d’Apol·lo i deessa de la lluna en la mitologia grega.

La NASA l’ha escollida per personificar el seu camí de tornada a la Lluna, on els astronautes tornaran a la superfície lunar el 2025, incloent la primera dona i el següent home.

Artemis 1, antigament Exploration Mission-1, és la primera d’una sèrie de missions cada cop més complexes que permetran l’exploració humana a la Lluna i Mart.

Artemis 1 serà la primera prova de vol integrada del sistema d’exploració de l’espai profund de la NASA: la nau espacial Orion, el coet Space Launch System (SLS) i els sistemes terrestres del Centre Espacial Kennedy a Cap Canaveral, Florida.

Artemis 1 serà un vol sense tripulació que proporcionarà una base per a l’exploració humana de l’espai profund i demostrarà el nostre compromís i capacitat per estendre l’existència humana a la Lluna i més enllà.

Durant aquest vol, la nau espacial es llançarà amb el coet més potent del món i volarà més lluny que qualsevol nau espacial construïda per a humans ha volat mai.

Viatjarà 280.000 milles (450.600 km) de la Terra, milers de milles més enllà de la Lluna al llarg d’una missió d’aproximadament tres setmanes.

Artemis 1, antigament Exploration Mission-1, és la primera d'una sèrie de missions cada cop més complexes que permetran l'exploració humana a la Lluna i Mart. Aquest gràfic explica les diferents etapes de la missió

Artemis 1, antigament Exploration Mission-1, és la primera d’una sèrie de missions cada cop més complexes que permetran l’exploració humana a la Lluna i Mart. Aquest gràfic explica les diferents etapes de la missió

Orió romandrà a l’espai més temps del que ha fet qualsevol vaixell per als astronautes sense atracar a una estació espacial i tornarà a casa més ràpid i més calent que mai.

Amb aquesta primera missió d’exploració, la NASA lidera els propers passos de l’exploració humana a l’espai profund on els astronautes construiran i començaran a provar els sistemes prop de la Lluna necessaris per a les missions a la superfície lunar i l’exploració a altres destinacions més allunyades de la Terra, inclòs Mart.

Portarà la tripulació a una trajectòria diferent i provarà els sistemes crítics d’Orion amb humans a bord.

Junts, Orion, SLS i els sistemes terrestres de Kennedy seran capaços de satisfer les necessitats més difícils de la tripulació i la missió de càrrega a l’espai profund.

Finalment, la NASA busca establir una presència humana sostenible a la Lluna per al 2028 com a resultat de la missió Artemisa.

L’agència espacial espera que aquesta colònia descobreixi nous descobriments científics, demostri nous avenços tecnològics i posi les bases per a empreses privades per construir una economia lunar.

#Sha #revelat #llista #dembalatge #NASA #Artemis

Leave a Comment

Your email address will not be published.